Hareketli Protezler - Tedaviler - Dt. Mehmet Tuncer

Tedaviler

Hareketli Protezler
Dt. Mehmet Tuncer

Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği olarak tüm ekip çalışanları ile sahip olduğumuz mesleki tecrübemizi hizmet enerjisi ile bütünleştirerek diş hekimliği sahasına yeni bir sinerji kazandırmayı amaçladık. Gücümüzü, kurumsal anlamda yeni bir firma olmanın özgür vizyonu ve deneyim anlamında ekibimizin geçmiş tecrübeleri sayesinde köklü bir kurum felsefesine sahip olabilmekten alıyoruz.

Mesleki tecrübe ve gelecek vizyonumuzu, hizmet enerjimiz ile bütünleştirerek diş hekimliği sahasına yeni bir sinerji kazandırıyoruz

Hareketli Protezler

Dişlerinin çoğunu ya da hepsini kaybetmiş hastalara uygulanan, hasta tarafından takılıp çıkarılabilen ve eksik dişlerin yerini tutan yapay bir aygıttır.
Bütün dişlerin olmadığı durumlarda yapılanlara total protez denir.
Bazı dişlerin var olduğu bazılarının da çekilmiş olduğu durumlarda yapılan takılıp çıkarılabilir protezlere İskelet protez denir. Bu tip protezler, ana dişlere bağlanan kroşe denilen tellerle tutuculuk sağlarlar. Bu tel tutucuların göründüğü ve estetik olmadığını düşünen hastalara hassas bağlantılı estetik protezler de yapılabilir.
En az ilk 2 seansı ölçü, 2-3 seans prova sonrası protez hastaya teslim edilir. Ancak hasta protezini kullanmaya başladıktan sonra, vuruk kontrolleri hastanın konforu sağlanana kadar sürdürülür. Hastaların hareketli proteze alışma ve kullanma becerilerinin gelişme süreci kişiden kişiye, birçok faktöre bağlı olarak değişir. Bu süre zarfında hastanın hekimine ve kendine güvenmesi ve sabırlı olması gerekir.
Protezlere alışmak biraz zaman ister. Bu süreçte hastaların ağızlarına ufak lokmalar alması, dudaklarını açmadan yemekleri yavaş yavaş çiğnemeleri, çiğneme yaparken sağ ve sol 2 yanı da kullanmaları gerekir. Protezlerin takıldığı ilk günlerde yumuşak yiyecekler yenmesi önerilir. Total protezler ile normal ve rahat yeme işlevi genel olarak 4-6 hafta süre gerektirir. Hastaların bu süreyi hekimlerinin önerilerini dikkate alarak geçirmeleri, en önemlisi de protezlerini kullanacaklarına dair ‘’kararlı’’ olmaları gerekir. Hemen pes edip protezi çıkarmamalıdırlar. Bu durum özellikle eski protezleri olan hastalar için söz konusudur. Çünkü en ufak vurukta hemen yenilerini çıkartıp eski protezlerini takarlarsa yeni protezlerine alışmaları çok uzun sürebilir.

Ağız Hijyeni Ve Hareketli Protez Bakımı İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?
• Sağlıklı bir ağız, için hareketli protezin besin artıklarını her yemekten sonra temizlemek gerekir. Yemeklerden sonra çıkartılıp bol su ile yumuşak bir fırça ve sabun kullanmak yeterlidir.
• Diş protezini aşındırabilecek ve protezin cilasını bozacak ürünleri kullanmak, protezin ömrünü kısaltacaktır. Protez, deterjan ya da çamaşır suyu gibi zararlı ürünlerle temizlenmemelidir.
• Fırçalama işleminde düşüp kırılmayı önlemek için, yumuşak bir havlunun ya da su dolu bir kabın üzerinde yapılmalıdır.
• Ağız kokusu ve diş eti problemleri yaşanmaması için her akşam yatmadan önce protezin çıkarılması ağız dokusunun sağlığı yönünden gerekmektedir. Dişetlerinizin de dinlenmeye ve havalanmaya ihtiyacı vardır.
• Piyasada mevcut olan protez temizleme tabletlerinde protezlerin haftada 2 kez sabaha kadar bekletilmesi gerekmektedir. Protez temizleme tabletleri protezlerin mikroplardan arınmasına yardımcı olur. Bu sayede fırçalama ile yapılan mekanik temizliğin yanında kimyasal temizlik sağlanmış olacaktır.
• Protez ağızda olmadığı zamanlarda mutlaka su(soğuk) veya nemli bir havlu içinde bırakılmalıdır. Kuru kalmasına izin verilmemelidir.
• Her altı ayda bir kontrol amaçlı diş hekimine başvurulmalıdır.

Tedaviler

Bize Ulaşın

Telefon
0543 382 88 48
E-posta
info@dtmehmettuncer.com

Amaç ve hedeflerimizi strateji, gelişim, koordinasyonu üzerinde yürütmeye aynı gelişim ve istek ile devam ediyoruz.

Sosyal Medya

Sosyal medya hesaplarınızdan bizi takip edin.

Tüm Hakları Saklıdır 2023 © Dt. Mehmet Tuncer

Tüm Hakları Saklıdır 2023 © Dt. Mehmet Tuncer